Sayfalar

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Başka Bedende Yaşam

Ölmeye sayılı günleriniz kaldı! Tek yaşama şansınız zihninizin başka birinin bedenine yüklenmesine bağlı ise bunu kabul eder misiniz?

Öyle ya, fiziksel olarak ölseniz de fikriniz, belleğiniz, anılarınız, geçmiş ve geleceğe ilişkin öngörüleriniz başka birinin bedeninde yaşayacak, bu sırrınızı en yakınınızdakiler dahi bilmeyecek.


Hint kökenli yönetmen Tarsem Singh’in masalsı senaryodan beyaz perdeye aktardığı “Self/less” filmi tüm bu bilinmeyenleri, merak edilenleri ilginç bir öykü ile seyirciye sunuyor.

Bu hafta gösterime giren, sıra dışı konusu ile dikkat çeken bilim kurgu, aksiyon karışımı “Self/less”te amansız hastalığın pençesinde kıvranan ve ölmeye çok yakın zengin bir adamın, daha önce uygulanmayan bir tedaviyi kabul ederek genç ve diri bedende yaşadıkları anlatılıyor.

Yaşamı boyunca kızı Claire’e (Michele Dockery) istediği gibi babalık edemeyen amansız hastalıktan ölmeye sayılı günleri kalan zengin yaşlı adam Damian Hale (Ben Kingsley), hin oğlu hin, cin fikirli bilim adamı Albright’in (Matthew Goode) önerdiği , ederi çok fazla olan deri değiştirme operasyonunu kabul eder.

Albright’in başkanı olduğu gizli tıp çetesinin gözlerden ırak, kuytu bir yerde kurduğu merkezde Damian Hale’nin belleği, bilinci güçlü kuvvetli eski bir askerin (Ryan Reynolds) bedenine aktarılır.

Olanlar da bundan sonra olur. Bu operasyonun arkasında gizli bir tıp çetesinin olduğunu anlayan yeni Damian (Ryan Reynolds), hem bu çeteye karşı savaşır, hem de eski askerin karısı (Natalie Martinez) ve kızını çeteden korumaya çalışır.

Daha önce çektiği “Hücre” ve “Düşüş” filmleriyle oldukça övgüler alan Hint asıllı yönetmen Tarsem Singh, “Self/less” ile yine bir fantastik denemeye kalkmış.

Hasta iş adamı Damian Hale’nin deri değiştirdiği sahneye kadar bilim kurgu yanı öne çıkan film, eski asker yeni Damian’ın ortaya çıkması ile araçlarla kovalamaca, kırdı, döktü, adam öldürmeleriyle tipik bir aksiyona bürünüyor.

Yani, Tarsem yeni filmi ile hem bilim kurgu, hem de aksiyon tutkunlarına mesaj gönderiyor.

Hintli yönetmenin önceki filmlerinin düzeyini tutturmasa da “Self/less” ilginç konusu ile izlenebilir, sırıtmayan, eli yüzü düzgün bir seyirlik.


-Çölde Kovalamaca-
Jean Baptiste Leonetti’nin “Tehlikeli Oyun” filmi gerilimden hoşlananların kayıtsız kalamayacağı bir yapım.


Amerikan sinemasının efsane oyuncusu Michael Douglas’ın başrolünü oynadığı kovalamacanın başka bir türü olan “Tehlikeli Oyun”da çölde avlanmak isteyenlere rehberlik hizmeti veren gencin başarılı iş adamı Madec tarafından kiralanması ile başlayan gerilim anlatılıyor.

İş adamı Madec (Michael Douglas) yanlışlıkla çölde gezen birini öldürünce, genç bu cinayetin ortaya çıkmasını istemeyen Macek’ten kaçmaya çalışır.

Madec, işlediği cinayetin duyulmaması için genci yakalayıp, öldürme peşindedir.

Rehber genç, artık Madec’in avı olmuştur.

Kavurucu sıcak altında çölde adeta bir kedi-fare kovalamacası başlamıştır. Bu gerilim yüklü kovalamaca nereye dek uzanacak, sonunda kazanan kim olacaktır?

Orta düzeyde bir gerilim olarak değerlendirilen “Tehlikeli Oyun”da kuş uçmayan, kervan geçmeyen, bir tek su damlasının bulunmadığı çöldeki kovalamaca çok güzel görüntüler eşliğinde seyirciye sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder