Sayfalar

28 Haziran 2015 Pazar

Yaşlı Terminatör

Yaz mevsiminde sinemaları genelde heyecan dozu ve seyir zevki bir hayli yüksek üç boyutlu aksiyon, gerilim, bilim kurgu filmleri istila eder.

Önceki haftalarda gösterime giren Mad Max, San Andreas Fayı, Jurassıc World’un ardından bu hafta bilimkurgunun en sevilen serilerden olan Terminatör’ün beşinci filmi “Terminator:Genisys” seyirci ile buluştu.


Yıllar önce 1984’te James Cameron-Arnold Scwarzeneger işbirliğiği ile beyazperdeye aktarılan ve gişe patlaması yapan “Terminatör” serisinden bugüne dek 4 film çekilmişti.

Kaliforniya valiliğinden sonra beyazperdeye dönüş yapan kas yığını Arnold Schwarzeneger’in de oynadığı serinin son filmi “Terminator:Genisys”te makinelere karşı isyanın lideri olan Connor (Jason Clarke) baş yardımcısı Kyle Reese’ı (Jai Courtney) annesi Sarah Connor’ı (Emilia Clarke) koruması için 1984 yılına gönderir.

Kyle 1984 yılına gittiğinde Sarah Connor’ın dokuz yaşından beri korunduğunu öğrenir.

70’ne merdiven dayayan, filmde T800model Terminatör’ü canlandıran Arnold Scwarzeneger serinin 5. filminde Sarah’ı daha gelişin, kendinden üstün T1000 model Terminatör’den korumaya çalışır.

Yönetmenliğini Alan Taylor’un üstlendiği sürprizlerle dolu, karmaşık öyküsü ile kafaları karıştıran film, farklı insan-makine kapışmasını gözler önüne seriyor.

Tutkunlarının önceki filmler kadar olmasa da yine de hoşnut olacağı, tat alacağı filme digital efektler, IMAX görüntüleri i farklı boyut kazandırıyor, seyir zevki yüksek bir yapım olarak dikkatleri çekiyor.

Sarah Connor’ın “Moruk” diye seslendiği T800 model Terminatör Arnold Scwarzeneger , yaşlansa, yüzü pörsüse de varlığı ve oyunculuğu ile filme katkıda bulunduğu aşikar.

Kendisine duyulan özlemi filmdeki “Moruk Terminatör” lakabı ile gideriyor, beklentileri fazlasıyla yerine getiriyor Arni.

Usta oyuncu serinin 6. filminde de rol alacağını açıklamış bu arada. Anlaşılan Arnold Schwarzenger’i önümüzdeki yıllarda eski model, yani moruk Terminatör olarak izlemeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder