Sayfalar

15 Haziran 2015 Pazartesi

Dinozorlar Döndü

Acımasız dinozorlar 14 yılın ardından yeniden seyircinin karşına çıktı.

“Dahi Çocuk” Steven Spielberg’ün sinemada çığır açan ve önceki 3 filmiyle seriye dönüşen “Jurassic Park”, 14 yıl sonra “Jurassic World” olarak beyazperdede boy göstermeye başladı.


Serinin ilk 2 filminde yönetmen koltuğuna oturan Steven Spielberg, 14 yıl sonra yeniden seyircinin karşına çıkan serinin son filmi “Jurassic World”ın yapımcılığını üstlenmiş.



Bu kez yönetmen koltuğunda Colin Trevorrow’un oturduğu serinin dördüncü filminde DNA’sıyla oynanmış, türünün en zeki ve acımasızı, öldürmekten zevk alan bir dinozorun kafesinden kaçarak Nublar Adası’nı ziyaret edenlere yaşattığı korkuyu, vahşeti anlatıyor.

Jurassic Park denemesinin üzerinden tam 22 yıl geçmiştir. Nublar Adası’nda bu kez tam kapasiteyle çalışan dinozor tema parkı “Jurassic World” adıyla kurulmuştur.

Gün geçtikçe müşteri kaybeden parkı yeniden canlandırmak, cazibe merkezi haline getirmek için DNA’sıyla oynanmış çok zeki, zeki olduğu kadar da acımasız olan yeni bir dinozor türü yaratılmıştır.

Yaratılan bu yeni dinozor aşırı iri cüssesiyle ile de korkutucu, ürperticidir.

Jurassic World adını taşıyan parkta yönetici olan teyzelerinin yanına giden iki erkek kardeş Gary ile Zech’in eğlenceleri, DNA’sıyla oynanarak yaratılan yeni dinozorun adada yaşattığı vahşetten ötürü bir kabusa, hayatta kalma mücadelesine dönüşür.

Bu acımasız yaratık Gary ve Zech kadar Nublar Adası’ndaki parkı ziyaret eden 21 bin kişi için de bir tehlike, insan avcısıdır.

Öncekilere göre türünün daha ürkütücü, daha acımasızı olan bu yeni dinozora karşı park yöneticileri mücadelelerinde ne denli başarılı olacaktır?

Yoksa bu acımasız yeni yarattığı, “Raptor”lar, başka kafesteki bir başka dinozor ile büyük havuzdaki “ Mosasaurus” mı alt edecektir.

Spielberg’ün yönettiği ilk iki filme göre vasat ve onların düzeyine erişemeyen serinin son filmi yine de tutkunlarını fazlasıyla hoşnut ediyor.

“Jurassic World”, önceki dinozor filmlerine alışkın seyirciye çok fazla bir tat vermese de kurgusu, başarılı efektleri ve dinozorları, heyecan dozu bir hayli yüksek sahneleri ile bir çırpıda izlenebilen, hoşça vakit geçirmeye bire bir olan seyirlik.

Dinozorları özlediyseniz ve serinin son filmini merak ediyorsanız buyurun salonlara.

Laf aramızda, sıcağın iyiden iyiye kendini hissetirmeye başladığı bugünlerde bir kova patlamış mısırla bu film hiç de fena olmaz hani.

“Dahi Çocuk” Steven Spielberg’ün 1993’te sinema tarihine kazandırdığı dinozorların maceraları kuşkusuz bundan böyle de sürecek, serinin yeni filmleri çekilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder