Sayfalar

11 Mayıs 2014 Pazar

Anlamlı Şampiyonluk

Bugüne değin kazanılan 19 şampiyonluğun en anlamlısı bu yıl ki olsa gerek.

Bu yıl ki şampiyonluk, bir anlamda 3 Temmuz 2011’de başlayan hala da ısrarla sürdürülen karalamalara, suçlamalara verilen en güzel yanıt oldu. O bildik çevreler, tanıdık simalar, futbolcu, yönetim, teknik kadro ve taraftarın ortak emeği ile kotarılan, kazanılan bu utku karşısında bakalım ne söyleyecek?

2010-2011 yılında hak edilerek kazanılan şampiyonluğa gölge düşürmek isteyen malum çevreler, bu yıl ki başarıyı da karalamaya kalkışacak mı? Yine aynı suçlamaları, karalayıcı sözleri işitirsek hiç de şaşırmam.

Fenerbahçe, sevgili başkan Aziz Yıldırım’ın deyimi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu, yüz binlerin katılımı ile gerçekleştirilen hem Bağdat Caddesi’ndeki yürüyüş, hem de Anıtkabir ziyareti ile bir kez daha gösterdi.

Başkanının özgürlüğünü yitirmesi pahasına ilkelerinden, dik duruşundan milim ödün vermeyen Fenerbahçe yönetimi ve seyircisinin yaşanan zorluklara karşın, eğilip bükülmeyen dik duruşu karşıtlarınca bile alkışlandı.

Yeri geldi gaz yedi, yeri geldi coplandı, ama yılmadı Fenerbahçe’nin emektar taraftarı…

Yaşanan zor günlerde takıma nasıl sahip çıkılacağını cümle aleme gösterdi.

Fenerbahçe taraftarı sadece takımına olan sevgisini değil, sloganlarıyla toplumsal duyarlılığını da haykırdı maçlarda.

Başarının en önemli mimarlarının başında gelir Aziz Yıldırım. Yargıda özgürlük arayışı devam eden, belki de önümüzdeki günlerde yeniden cezaevine girecek Aziz Yıldırım, göz yaşlarıyla, hüzünle kutladı bu başarıyı.

Başkan sanki cezaevi hazırlığına başlamış gibi. Geri kalan cezasını hangi hapishanede çekeceği bile yer alıyor basında. Eğer şike söz konusuysa bunu tek başına mı yaptı, diğerleri nerede, tek başına şike yapılıyor mu? Sanki cinayet işlemiş, adam öldürmüş muamelesi gören Aziz Yıldırım bunları hak ediyor mu?

Şampiyonluk kutlamalarında Volkan Demirel’in Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı figürünün yer aldığı bayrakla Şükrü Saracoğlu’nda tur atması her şeyi öyle güzel anlatıyor ki…

İşte tüm bu yaşananlar, bu yıl ki şampiyonluğun ne denli anlamlı olduğunu ortaya koyuyor.

Bu arada Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile taraftarının zor günlerde uzattığı dayanışma, dostluk eli alkışlanacak bir davranış, Beşiktaş, vefanın sadece bir semt adı olmadığını da gösterdi. Teşekkürler Kara Kartal. Fenerbahçe dostluğu, dayanışmayı hiç bir zaman unutmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder