Sayfalar

3 Kasım 2013 Pazar

Bu Sevda Bitmez

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emaneti olan Cumhuriyet’in 90. yılında yurttaşlar yine alanları doldurdu, bu kutsal emaneti sahiplendiğini bir kez daha dünyaya tüm içtenliği ile gösterdi.
Ulu Önder’in kahraman arkadaşları ile emperyalistlere karşı kazandığı zaferin ardından kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bu yıl 90.yaşını kutladı.
Çeşitli saldırılara, yıpratmalara karşın dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti’ne yurttaşlar bu yıl daha çok sahip çıktı, yurdun dört bir yanında caddelerden sevgi seli aktı,alanlar kırmızı beyaz bayraklarla donatıldı.
Bir eline bayrağını, bir eline çocuğunu alan yurttaşlar, attıkları sloganlar, söylediği marşlarla, bir Cumhuriyet tutkunu, Cumhuriyet sevdalısı olduğunu adeta haykırdı.
Ne kadar örselense, saldırıya uğrasa da Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sayesinde kulluktan vatandaşlığa geçen, özgür birey olan, Cumhuriyet ilkeleri ile çağdaş bir yaşam olanağına kavuştuklarını unutmayan insanlarımız, aydınlık için yürüyerek, fener alaylarına katılarak, Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olduğunu cümle aleme gösterdi.
Halkın laik Cumhuriyet’e bağlılığı, tutkusu, sevdası gözlerimizi yaşartırken, hala Cumhuriyet’in niteliklerini ayırt edemeyenlerin, bu rejimin sağladığı olanaklarla Cumhuriyetimize ve Atatürk'e saldıranların ‘’Başlarını iki ellerinin arasına alıp’’ kendilerini sorgulamaları gerekir
Her geçen yıl vatandaş Cumhuriyetine daha fazla sahip çıkıyor, alanlar daha fazla doluyor, balkonlara asılan bayraklar çoğalıyor, coşku daha da artıyor, Cumhuriyet bilinci daha fazla yaygınlaşıyor.
Cumhuriyet, demokrasidir, çağdaşlıktır, bağımsızlıktır, daha iyi bir yaşamdır, en önemlisi karanlıktan kurtulup aydınlığa çıkmaktır.
İşte bu nedenlerden ötürü vatandaş her geçen yıl Atatürk’ün emaneti Cumhuriyeti’ne daha fazla sahip çıkıyor, alanları doldurup hep bir ağızdan bu sahiplenmeyi dile getiriyor.
Cumhuriyet ve değerlerine saldırılar, karalamalar artsa da, vatandaşın bu Cumhuriyet sevdası, tutkusu hiçbir zaman bitmeyecek, aksine artacaktır. Çünkü bizim başka Cumhuriyetimiz yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder