Sayfalar

26 Ekim 2013 Cumartesi

Emek Dostu Başkan

Yetmiş dokuz baro ve seksen bin avukatın en büyük örgütlü gücü olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Prof. Dr.Metin Feyzioğlu’nun Genel Başkanlığa gelmesi ile adeta kabuğunu kırarak, topluma açıldı, farklı bir sivil toplum örgütü niteliğine kavuştu.

Genç ve dinamik bir kişiliği olan Feyzioğlu’nun, bu kişiliğini, cevval yapısını başkanı olduğu TBB’ye de aktardığını, farklı toplum kesimleri ve örgütleriyle kurduğu yakın ilişkilerde görmek olası. TBB artık toplumun, her kesimin, kişinin sorununa yakından eğiliyor, bu sorunların çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyor.

TBB bu yeni anlayış doğrultusunda 23 Ekim’de Ankara’da düzenlenen ‘’THY Grevi Bağlamında UçuşGüvenliği ve Çalışma Barışı’’ konulu sempozyum ile emekçiye yakın olduğunu, onların sorunlarına duyarsız kalmadığını gösterdi.

Bir yılı aşkın süredir grevde olan Hava-İş Sendikası üyesi işçilerle işlerine son verilen 305 THY çalışanı ve fabrikaları kapatılan Çelik-İş Sendikası üyesi Feniş işçilerinin katılarak, görüşlerini, sorunlarını dile getirdiği sempozyumda Metin Feyzioğlu, alçak gönüllülüğü, emekçiye candan yaklaşımı ile kalplerini fethetti ,sevgilerini kazandı.

Alınterleriyle ekonomiyi ayakta tutan, çarkı döndüren Türkiye’nin üretimine katkıda bulunan işçilerin, Feyzioğlu’nun, ‘’Bizler servet düşmanı değiliz. Para kazandıran değil, paranın kazandırdığı vicdansızlardan rahatsız oluruz.Yatırıma, yatırımcıya karşı durmayız. İstihdam için yatırım yapılması gerektiğini, fabrikaların , iş yerlerinin çalışmasının zorunluluğunu biliyoruz.Tek isteğimiz, emeğimizin karşılığını almak,refahı hakça bölüşmek’’şeklindeki konuşmasını coşkuyla alkışlaması dikkati çekti.

Feyzioğlu, işçilere, ‘’Arada bir sinemaya gitmek, güzel bir lokantada yemek yemek, eşinizle gezmeye çıkmak, bir sahil kasabasında yaz tatili geçirmek hayal değil, lüks değil haktır’’diye seslenerek, sosyalleşmenin önemine vurgu yaptı.

Feyzioğlu’nun fabrikaları kapatılan Feniş işçileriyle birlikte kürsüde haklarını almaya yönelik türkü söylemesi de salonda ayakta alkışlarla karşılandı.

Başta da değindiğimiz gibi farklı bir kişilik yapısı,emeğe, emekçiye, toplumun tüm kesimlerine, sorunlarına yakın duruşu ile dikkatleri çeken Metin Feyzioğlu'nun, önümüzdeki süreçte Türkiye gündeminde önemli bir yere oturacağı kesin gibi.

Toplum Feyzioğlu gibi genç, gözü pek, emeğe yakın liderleri öyle çok özlemiş ki, çünkü Türkiye'nin böyle liderlere çok gereksinimi var. Yolu açık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder