Sayfalar

3 Kasım 2013 Pazar

Emekli Bunu Hak Etmiyor

Emekli aylardır bir aylık tutarında promosyon haberleri ile umuda sokuldu, beklentisi yüksek tutuldu.
On milyonu aşkın emekliye yılda 122 milyar lira aylık ödeyen SGK’nın, ödemelerin yüzde 80’nini gerçekleştiren bankalarla yaptığı görüşmelerden bu umudun tükendiği anlaşılmakta.

Çalışanlar gibi emekliye de yılda bir maaş tutarında promosyon ödenmesini isteyen SGK’nın bu talebine ne yazık ki bankalar olumlu bakmadı.
Kamuoyuna yansıyan haberlere göre, bankalar emekliye ancak aylık 6 lira ödemeyi kabul edebileceklerini belirtmiş. Yani yüksek tutulan beklentiler gerçekleşmedi, deyim yerinde ise ‘’Dağ Fare Doğurdu’’.
Aylarca büyük beklenti içine sokulanemekliler aylıklarındaki artışta olduğu gibi promosyonda da hayal kırıklığına uğradı.
Emekli zaten alışmış hayal kırıklığı yaşamaya, buna da alışır. Ancak kendini büyük beklentiye sokup bunu gerçekleştiremeyenleri,bir parmak balı bile fazla görenleri, hevesini kursağında bırakanları asla unutmaz.
Aileleri ile birlikte otuz milyonluk bir kitleyi oluşturan emekli umarım bundan gerekli çıkarımı alıp, ona göre tavrını belirler.  
Ne olur bundan sonra emeklilerin beklentilerini yüksek tutmayın. Aldıkları düşük aylıklarla onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdüren, emeğini ülkenin kalkınması, ekonominin büyümesi için harcamış bu kitleyi daha fazla hayal kırıklığına uğratmayın, daha fazla üzmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder