Sayfalar

23 Mayıs 2015 Cumartesi

Bir Tuğla da Siz Koyun

Avrupa’nın ilk, Türkiye’nin en donanımlı onkoloji kentini inşa eden Lösemi Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Üstün Ezer, “Bir tuğla da siz koyar mısınız?” sloganıyla tüm yurttaşları, şirketleri daha güçlü bir vakıf için yardıma çağırıyor.

Ankara İncek’te inşa edilen görkemli onkoloji kenti, lösemili çocukların tedavi göreceği, şefkat ve sevginin eksik olmayacağı her türlü övgüye değer bir çabanın ürünü.

LÖSEV, yardım ve bağışlarla saçları sıfıra vurulmuş, yüzleri maskeli fotoğraflarından, görüntülerinden tanıdığımız amansız hastalığın pençesine düşmüş yavrularımızın hayata tutunmasını , geleceğe umutla bakmasını sağlayacak son derece modern bir hastane kurdu.

Her türlü engellemelere karşın oluşturulan onkoloji kenti çağın gereklerine uygun donanımlı hastanesi ile Türkiye’nin yüzünü ağartacak, insanlığa hizmet edecek bir anıt olarak yükseliyor.

LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, maddi açıdan güçlü ve borçsuz bir hastane, vakıf için her yurttaştan gücü oranında destek istiyor.

Tarafıma gönderilen mektupta Üstün Ezer yurttaşlara şöyle sesleniyor:

“İnsanlık ölmesin insanlar da ölmesin ülküsü ile elimizi büyük bir taşın altına koyduk. Yıllardır anne ve babalarının yoksunluğu nedeniyle tedavisi yarıda kalan, enfeksiyon, yetersiz beslenme ve umutsuzluk nedeniyle kaybedilen lösemili yavrularımız için çırpındık.

Tedavi başarı oranlarını yüzde 92’lere çıkardık. Lösemili çocukların zengini fakiri olmaz dedik, aradan parayı çıkardık ve bütün hastalarımızın en iyi tedaviye eşit koşullarda ulaşabilmesini sağladık.”

Mektubunda güler yüzlü bilim insanları, kanatsız melekler ve insana değer veren kocaman bir sağlık ordusu yarattıklarını, dünyada onkoloji alanında lider bir kuruluş olduklarına dikkat çeken Ezer, bunu yurttaşların yardım ve bağışları ile gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

Sıranın hem çocuklar hem de yetişkinler için lösemi ve kanserde deneyimleriyle yüzde 100 tedavi başarısını sağlamaya geldiğine işaret eden Dr. Üstün Ezer şöyle devam ediyor:

“Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı onkoloji kentini inşa ederken ‘Bir tuğla da siz koyar mısınız?’ dedik, herkes bir tuğla koydu. Sizlerin sayesinde çağımızın en gelişmiş tıbbi cihazlarını alarak en iyi doktorlar ve sağlık ekibi ile hastanemizi yaşatmayı hedefliyoruz.

Açılışını yaptığımız LÖSEV Kent için sizden, duyarlı şirketlerimizden ve hayırsever varlıklarımızdan daha büyük tuğlalar koymanızı rica ediyoruz. Maddi açıdan güçlü ve borçsuz bir hastane her zaman başarılı olacak ve etik değerler içerisinde kalacaktır.

Ha gayret Türkiye, kanseri yenmek ve çocuklarımızı yaşatmak için ele ele. Size inanıyor ve güveniyoruz. İyi ki varsınız ve hep var olacaksınız.”

LÖSEV 17 bin aşkın hastaya maddi ve sosyal yardımda da bulunuyor

Ezer’in de vurguladığı gibi, bu insanlık anıtının daha da yükselmesi, yardımların aksatılmadan sürdürülmesi için LÖSEV’in maddi anlamda güçlenmesi gerekiyor.

LÖSEV’in güçlenmesinin en büyük kaynağı da yurttaşların, şirketlerin ve hayırsever varlıkların koyacağı tuğlaya, yapacağı katkıya, desteğe bağlı.

Çağın baş belası olan kanser ve lösemiye karşı uzun soluklu bir mücadele yürüten LÖSEV’in “Bir Tuğla da Siz Koyar mısınız?”çağrısına duyarlı yurttaşlar sanırım kayıtsız kalmayacaktır.

LÖSEV’e bağışlar www.losev. org.tr web sayfasından, tüm banka şubelerindeki vakıf hesabından, ya da cep telefonlarından 3406’ya boş bir mesaj göndererek(her mesaj 10 lira) yapılabiliyor.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın, yetişkin insanlarımızın sağlıklı günlere, ailelerine kavuşması için, “Bir Tuğla da Siz Koyun.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder